Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση στον Αθήνα 9,84

Από το Journalist.gr:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο δημοτικό ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 πραγματοποίησε τη Δευτέρα και για δύο ώρες Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων. Οι παρεμβαίνοντες άλλαξαν τη ροή του προγράμματος για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους μετανάστες – απεργούς πείνας που βρίσκονται στο κτίριο της Υπατίας της οδού Πατησίων.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι κυβέρνηση και ΜΜΕ έχουν ξεκινήσει ενορχηστρωμένη επίθεση απέναντι στους μετανάστες, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πρόκειται για την ίδια επίθεση βάσει της οποίας χαρακτηρίζεται παράνομος κάθε απεργός, αγρότης ή πολίτης που αρνείται να πληρώσει διόδια.

Η παρέμβαση προκάλεσε τον σχετικό θόρυβο στα δημοσιογραφικά γραφεία ενώ στο Twitter η συζήτηση απέκτησε σχετικό tag # k9_84 παίρνοντας το όνομά του από το σχετικό account που ανέλαβε την αποδελτίωση της παρέμβασης. Αρκετοί εξέφρασαν τη στήριξή τους στο εγχείρημα ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές που κατέκριναν την πράξη της Επιτροπής. Η εκπομπή ωστόσο κατόρθωσε να φιλοξενήσει απόψεις νομικών, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών αλληλέγγυων στον αγώνα των μεταναστών δίνοντας μάλιστα στους ίδιους βήμα για να μιλήσουν.

«Πιο παράνομος ορισμένες φορές είναι ο ίδιος ο νόμος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου Κ. Δουζίνας. Την αλληλεγγύη του στους απεργούς πείνας εξέφρασε την ίδια στιγμή και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Από την άλλη πλευρά για καταληψίες έκανε λόγο ο Νικήτας Κακλαμάνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας, δηλώνοντας παράλληλα ότι «τα προβλήματα που επικαλούνται δεν επιλύονται με τέτοιο τρόπο. Όπως δεν επιλύθηκαν με τη κατάληψη κατά τη διάρκεια των βίαιων γεγονότων τον Δεκέμβριο του 2008».

Προσωπικά -συνεχίζει ο κ. Κακλαμάνης- αποδοκιμάζω έντονα τέτοιους είδους «πρωτοβουλίες» εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση μου στους εργαζόμενους του σταθμού.

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη πολιτική του και να μην κρύβεται, όπως στα πρόσφατα γεγονότα της Νομικής, παρέχοντας έτσι «άλλοθι» για ενέργειες που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης. 

Επιπλέον, ο βουλευτής Α’ Αθηνών Α. Πλεύρης κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, κ.κ. Ραγκούση και Παπουτσή με θέμα: «Kατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 από λαθρομετανάστες και επαγγελματίες αντιρατσιστές».
About Exarchia's Press: Δεν γνωρίζω καμία ερασιτέχνικη προσπάθεια που να επέζησε χωρίς στήριξη. Την συμμετοχή σας την χρειαζόμαστε. :)

Αρχειοθήκη ιστολογίου