Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Το παράδειγμα της Ανάβρας: πραγματική, υγιής, αειφόρος ανάπτυξη!Απο το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Εικόνα από αρχείο :)


H oμιλία του Δημήτρη Τσουκαλά, πρώην Κοινοτάρχη της Ανάβρας  Μαγνησίας, στην ημερίδα “Μεταλλεία Χαλκιδικής: ανάπτυξη ή καταστροφή;”  στις 31/1/2011 στη Θεσσαλονίκη. Η Ανάβρα, από ένα υποβαθμισμένο ορεινό  χωριό που φαινόταν να έχει προδιαγεγραμμένη πορεία προς την ερήμωση,  έφτασε να είναι υπόδειγμα αειφόρου ανάπτυξης και να έχει το υψηλότερο  κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα.
Η Ανάβρα www.anavra-goura.gr  είναι η ολοζώντανη απόδειξη ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη και  ευημερία χωρίς να ξεσκίσουμε τον τόπο μας, χωρίς να μετατρέψουμε μια από  τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας σε χώρο βαριάς βιομηχανίας. Η  Β.Χαλκιδική, όπως αναγνώρισε ο ίδιος ο κ. Τσουκαλάς, έχει πολύ  περισσότερα φυσικά πλεονεκτήματα από την Ανάβρα!
Και βέβαια ο κ. Τσουκαλάς δεν μασάει τα λόγια του και  είπε καθαρά  αυτά που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν για τον άνθρωπο που είναι σήμερα  Δήμαρχος Αριστοτέλη… Ακούστε τον!
About Exarchia's Press: Δεν γνωρίζω καμία ερασιτέχνικη προσπάθεια που να επέζησε χωρίς στήριξη. Την συμμετοχή σας την χρειαζόμαστε. :)

Αρχειοθήκη ιστολογίου