Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Διαδηλώσεις κατά Μπερλουσκόνι στην Ιταλία

Απο το TVXS:Διαδηλώσεις,με θεατρικές αναγνώσεις και ομιλίες έχουν προγραμματισθεί σήμερα Κυριακή σε 234 πόλεις της Ιταλίας, με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Η πρωτοβουλία ανήκει σε δίκτυα και οργανώσεις γυναικών, με την στήριξη συνδικάτων και κομμάτων της κεντροαριστεράς. Στις περισσότερες πόλεις, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στις δύο τοπική ώρα σε διάφορα κεντρικά σημεία. Το κύριο σύνθημα των διαδηλώσεων είναι «Αν δεν συμβεί τώρα, πότε;», με ευθεία αναφορά στο αίτημα να παραιτηθεί ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός.
Οι διοργανώτριες, πιστεύουν ότι «με τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Ρούμπι Καρίμα, ο Μπερλουσκόνι προσέβαλε την αξιοπρέπεια και τη βαθύτερη οντότητα των Ιταλίδων».
Και η Καθολική Εκκλησία, παρέχει έμμεση στήριξη σε αυτή την ημέρα διαμαρτυρίας. Ο Μάρκο Ταρκουίνιο, διευθυντής της εφημερίδας «Αββενίρε», που εκδίδεται από την Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, γράφει σε σχόλιό του: «αν ήμουν γυναίκα, θα διαδήλωνα στις πλατείες. Όχι για μικροπολιτικά συμφέροντα, αλλά από αγάπη. Από ένα επαναστατικό σκίρτημα της λογικής και της καρδιάς, που χαρακτηρίζει μια πιστή χριστιανή και έναν ελεύθερο άνθρωπο».
About Exarchia's Press: Δεν γνωρίζω καμία ερασιτέχνικη προσπάθεια που να επέζησε χωρίς στήριξη. Την συμμετοχή σας την χρειαζόμαστε. :)

Αρχειοθήκη ιστολογίου