Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Ένταση στην #keratea

Απο το TVXS:


Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι στην Κερατέα, καθώς ξέσπασαν για ακόμη μία φορά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ.
Σημειώθηκε επίθεση με βόμβα μολότοφ σε περιπολικό της Αστυνομίας, που βρισκόταν στη Λεωφόρο Λαυρίου, με αποτέλεσμα το όχημα να υποστεί σοβαρές ζημιές. Η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα και δεν τραυματίστηκε κανείς. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι νεαροί εισέβαλαν στο περιπολικό και απέσπασαν αστυνομικό εξοπλισμό που φυλασσόταν εκεί. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι σκορπίστηκαν στα χωράφια.
Ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει πάνω από την περιοχή. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Λαυρίου. Ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να υπερισχύσουν στη γέφυρα που οδηγεί στην περιοχή του Οβριόκαστρου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ από το πολιτιστικό κέντρο.
Στο Λαύριο οι κάτοικοι έχουν προχώρησαν σε κατάληψη της κεντρικής εκκλησίας. Νωρίτερα, είχε αναρτηθεί πανό αλληλεγγύης στον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου.
Ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία λίγο μετά τις 16:00 αναφέρει ότι πλέον επικρατεί ηρεμία στην Κερατέα, ωστόσο, συγκεντρωμένοι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή.
About Exarchia's Press: Δεν γνωρίζω καμία ερασιτέχνικη προσπάθεια που να επέζησε χωρίς στήριξη. Την συμμετοχή σας την χρειαζόμαστε. :)

Αρχειοθήκη ιστολογίου